UratarinaPakkausteollisuus

Wipakin tietohallintojohtaja Mika Palosuo, muutosten eteenpäin viejä

Mika on aitiopaikalla näkemässä, kuinka digitalisaatio muuttaa työtä. Työn mielekkyyden lisääminen uusilla tietoteknisillä ratkaisuilla saa Mikan innostumaan aina uudestaan.

Mika on toiminut Wipakilla tietohallinnon sydämessä vuodesta 2015 alkaen. Tietohallintojohtajana liiketoimintasovellusten ylläpito ja kehittäminen ovat Mikan vastuulla. Hänen tiiminsä ylläpitää ja jatkokehittää toiminnanohjausjärjestelmää.

Työrooli on kehityspainotteinen eli erilaiset linjauskysymykset ovat Mikan pöydällä. Tiimiltä tai järjestelmien käyttäjiltä tulee parannusehdotuksia, joita työstetään määritellyn jatkuvan parantamisen prosessin mukaisesti.

”Työn haastavuus ja samalla palkitsevuus muodostuu siitä, kun saa monimutkaisen systeemin onnistuneesti käyttöön. Kun näkee uuden ratkaisun hyödyt ja kuinka se helpottaa arkea, ei voi olla kuin iloinen”, Mika kertoo.

Uusien digiloikkien innokas ottaja

Mika on kauppatieteiden maisteri ilman teknistä taustaa, mikä ei ole tyypillistä tietohallinnon ammattilaisille. Mikan mukaan teknologiat kehittyvät joka tapauksessa jatkuvasti ja niitä pitää koko ajan opiskella. Tärkeää on olla sopivasti utelias ja kiinnostunut tietotekniikasta.

”Minua on pitkään kiinnostanut, miten tietotekniikkaa otetaan käyttöön yrityksissä.”

Wipakilla Mika saakin olla näköalapaikalla digitalisaation kehitykseen, mikä tekee työstä tietohallinnan parissa niin mielekästä.

”Eniten työltä odotan lisää juuri mielenkiintoisia muutoshankkeita, joissa saa ottaa uusia loikkia digitalisaation polulla”, Mika sanoo.

Wihurilla voi suunnitella pitkälle tulevaisuuteen

Ennen Wipakille tuloa Mika oli työskennellyt kysynnän ennustamisen ja toimitusketjuhallinnan parissa 7 vuotta, sekä tietohallinnon ja prosessikehityksen parissa 18 vuotta sekä isommissa että pienemmissä yrityksissä. Mikalle Wipak on ainutlaatuinen työpaikka osana Wihuria, sillä ei ole kovin montaa suomalaista monialaista sekä kansainvälistä perheyritystä. Iso perheyritys mahdollistaa suunnittelun pitkällä aikavälillä.

”Pitkäjänteisyys on iso vahvuus täällä. Se antaa hyvät edellytykset liiketoimintastrategian muotoilemiseen ja kehittämiseen, sekä tietotekniikan hyödyntämiseen, kun ei tarvitse tuijottaa vain seuraavaa kvartaalia.”

Wipakilla Mika arvostaa myös ymmärrystä digitalisaation ja tietotekniikan hyödyntämisen tärkeydestä.

”Näin siihen ollaan myös valmiita investoimaan”, Mika toteaa tyytyväisenä.