Pakkausteollisuus

Wipak ja Winpak – innovatiivisia ja korkealuokkaisia pakkausratkaisuja

Wihurin pakkausteollisuus on kasvanut 1960-luvun alkuvuosista merkittäväksi toimijaksi niin Euroopassa kuin Pohjois-Amerikassakin. Pakkausteollisuuden muodostaa kaksi vahvaa toimijaa: Wipak Euroopassa ja Aasiassa sekä Winpak Pohjois-Amerikassa. Wipakilla ja Winpakilla on yhteensä 21 tuotantolaitosta kolmella mantereella sekä laaja myyntitoimistojen verkosto.

Wipak

Wipak-ryhmän vahvuus on korkealaatuinen tutkimus- ja kehitystyö, joka yhdessä kattavan tuotanto- ja myyntiverkoston kanssa tekee Wipakista johtavan monikerroskalvojen tuottajan.

Wipak Food tarjoaa korkealuokkaisia pakkaus­materiaaleja sekä -ratkaisuja elintarviketeollisuudelle.

Wipak Health toimittaa steriilejä pakkauksia terveydenhuoltoon ja terveydenhoitoteollisuudelle sekä laadukkaita Steriking®-sterilointipakkausmateriaaleja.

Suomessa Wihurin Pakkausteollisuuden ryhmällä on kolme tuotantolaitosta: Wipak Nastolassa ja Valkeakoskella sekä Biaxis Lahdessa.

Winpak

Winpak on johtava monikerroskalvojen, kutistepakkausten, rasioiden sekä alumiinipohjaisten kansien kehittäjä ja tuottaja. Se tarjoaa myös korkealuokkaisia pakkausmateriaaleja ja -ratkaisuja, kuten pakkauskoneita elintarviketeollisuuteen ja terveydenhuoltoon. Winpak toimii Pohjois-Amerikassa ja Winpakin osakkeet on noteerattu Toronton pörssissä.