Tietoa meistä

120 vuotta palvelemassa muuttuvaa maailmaa

Wihuri on neljä hyvin erilaista toimialaa yhdistävä monialakonserni, jossa perheyhtiö ja kansainvälinen toimijuus kohtaavat. Olemme luomassa tuotteilla ja palveluilla ratkaisuja, jotka vaikuttavat jokapäiväiseen elämään.

Wihuri-konsernin muodostavat emoyhtiö Wihuri International Oy ja sen alakonsernit Wihuri Oy sekä globaalisti pakkausteollisuudessa toimiva Wihuri Packaging Oy. Wihuri Oy:n muodostavat Metro-tukku, Tekninen Kauppa sekä lento- ja logistiikkapalveluita tarjoava Wihuri Aviation. Wihuri Packaging Oy:n muodostaa kaksi vahvaa toimijaa: Wipak Euroopassa ja Aasiassa sekä Winpak Pohjois-Amerikassa.

Leivintuvasta maailmaan ääriin

Wihurin juuret vievät Kaarinaan kiireiseen leivintupaan, joka pian perustamisensa jälkeen 1901 laajeni tukkukaupan puolelle palvelemaan lähiseudun kauppiaita ja myyjiä. Yli 120 vuodessa Wihuri laajeni tukkukaupasta teknisen kaupan, pakkausteollisuuden sekä liikelentotoiminnan puolelle. Samalla toiminta kansainvälistyi eikä kaukaisimmatkaan maailman kolkat jääneet saavuttamatta.

Vaikuttamassa yksilön ja yhteisöiden arkeen

Isona monialakonsernina Wihuri vaikuttaa laajasti ja eri toimialoilla vastaamme yhä uusiin haasteisiin, jotta ihmiset ja ympäristö voisivat hyvin. On kyse sitten ravintola-alan vetovoimaisuuden lisäämisestä, haastavien sairaskuljetusten toteuttamisesta tai entistä ekologisempien pakkausten kehittämisestä, Wihurin toimialat haluavat osoittaa edelläkävijyyttä.

Jokapäiväinen työmme näkyy ihmisten arjessa niin Suomessa kuin maailmalla. Haluamme luoda hyvää ja innovoida uutta tehdäksemme yksilöiden ja yhteisöjen elämästä parempaa. Wihurilla pidämme toisistamme ja asiakkaistamme huolta niin, että voimme suunnata tulevaan luottavaisin mielin.