Yli 120 vuotta historiaa

Suomalaisjuuret tärkeät perheyhtiön toiminnassa

Wihuri on 120 vuoden aikana kasvanut pienestä perheyhtiöstä kansainväliseksi toimijaksi. Wihuri toimii neljällä eri toimialalla, jotka ovat pakkausteollisuus, päivittäistavaratukkutoiminta, tekninen tukkukauppa ja liikelentotoiminta. Ensiluokkainen maine, osaaminen ja sitoutuminen ovat tehneet Wihurin toimialoista johtavia toimijoita omalla alallaan.

Kauppaa 120 vuoden ajan

Wihuri on ollut merkittävä vaikuttaja suomalaisessa liike-elämässä vuodesta 1900-luvun alusta saakka. Konserni on laajentunut maailmanlaajuiseksi, mutta suomalaisjuuret ovat edelleen tärkeät perheyrityksen toiminnassa.

Näiden kolmen henkilön elämäntyötä on Antti Aarnio-Wihuri menestyksekkäästi jatkanut vahvistaen Wihuri-konsernin asemaa kansainvälisenä suomalaisena monialakonsernina ja perheyhtiönä.

Wihurin historia on rakentunut kolmen vahvasti liike-elämässä toimineen henkilön elämäntyöstä. Hjalmar Aarnio perusti ensimmäisen tukkukauppansa Kaarinaan 1901 ja oli aikansa tukkukaupan edelläkävijä. Merenkulkuneuvos Antti Wihuri aloitti uransa laivanvarustajana ja oli konsernin kansainvälinen uranuurtaja, jonka liiketoiminnat käsittivät yli 20 eri alan yritystä. Tärkeänä linkkinä Hjalmar Aarnion ja Antti Wihurin liiketoimintojen välillä toimi kauppaneuvos Rakel Wihurin elämäntyö, joka yhdisti kahden oman alansa uranuurtajan liiketoiminnat Wihuri-Yhtymäksi vuonna 1961.

Wihurin pääkonttori on vuodesta 1964 sijainnut Helsingin Kulosaaressa, vuonna 1917 valmistuneessa Lars Sonckin suunnittelemassa talossa.