UratarinaWihuri Aviation

Wihuri Aviation yllätti monipuolisuudellaan perämies Nipun Bhaskarin

Haastavien ambulanssilentojen meneminen nappiin tekee Jetfliten perämiehen Nipun Bhaskarin ylpeäksi. Nipun on aina innoissaan oppimassa ja tekemässä uutta, mikä on tärkeää ilmailualalla.

”Täällä olen tajunnut, kuinka merkittävää rekrytoinnissa on kiinnittää huomiota myös henkilökemioihin. Siinä on selvästi onnistuttu, kun meillä on niin mahtava tiimi”, kehuu Jetfliten perämies Nipun Bhaskar.

Nipunille Wihuri Aviation ja Jetflite osana sitä tulivat tutuiksi jo lentokouluaikoina, kun hän saapui insinööriharjoittelijaksi 2018 päivittämään manuaaleja ja tekemään viranomaismääräysten seurantaa.

”Valmistuin 2019 ja seuraavana vuonna Jetflitellä avautui perämiehen paikka, jonka sain.”

Työssään Nipun toteuttaa lentoja tiiminä kapteenin kanssa ja huolehtii lentojen valmisteluista. Nipun arvostaa, että Jetfliten kokoisessa yhtiössä oppii tuntemaan kollegat hyvin.

”Olen kuullut, että isommissa firmoissa voi mennä useampi vuosi lentämättä kahta kertaa samojen tyyppien kanssa. Onneksi meillä on tiivis työporukka.”

Ilmailupalvelujen koko kirjo ilona

Yhteen hitsautuneen tiimin lisäksi Wihuri Aviationilla Nipunia viehättää töiden vaihtelevuus.

”Vaikka tiesin ennen omia ensimmäisiä lentoja, että täällä tehdään kaikkea, sen käytännössä kokeminen ja näkeminen pääsi yllättämään.”

Usein lentoyhtiöt keskittyvät tiettyihin palveluihin, kuten charter- tai rahtilentoihin. Wihuri Aviationin palvelut sen sijaan kattavat niin liikelennot kuin logistiset ratkaisut. Antoisimpia työtehtäviä Nipunille ovat ambulanssilennot.

”Auttamaan pääseminen on tärkeää. Ambulanssilennoissa onnistuminen ja hyvän palautteen saaminen tuntuu erityiseltä, koska keikat saattavat suuntautua haastaviin kohteisiin tai potilaan kunto asettaa lennolle poikkeuksellisia vaatimuksia.”

Uutta kohti innolla

Alkujaan Nipun kiinnostui lentämisestä varusmiesaikanaan aliupseerikurssin lentoteknisellä linjalla. Myöhemmin innostus alaan on vain kasvanut.

”Töissä minut tunnetaan tyyppinä, joka lähtee aina innoissaan jokaiseen hommaan. Meillä on kymmeniä koulutuksia vuodessa ja haluan ottaa myös niistä kaiken hyödyn irti.”

Positiivinen asenne kouluttautumiseen on ehdoton ilmailualalla, joka kehittyy vauhdilla. Oman työuran suhteen Nipun odottaa kokemuksen karttuessa vastuun lisääntymistä.

”Tähän asti olen päässyt Jetflitellä lentämään kuukausittain uusiin paikkoihin. Toivottavasti näin on jatkossakin ja saan mahdollisuuden tulevaisuudessa edetä ohjaamossa viereiselle penkille eli kapteenin paikalle.”