UratarinaWihuri Aviation

Jetfliten kapteeni Mikko Yrjö-Koskiselle lentäminen ei tunnu työltä

Mikko Yrjö-Koskinen haluaa kapteenina olla mahdollisimman hyvä kollega. Asiakkaiden tyytyväisyys lennon jälkeen on palkitsevinta.

Koko 2000-luvun ilmailun parissa työskennellyt Jetfliten kapteeni Mikko Yrjö-Koskinen on lentänyt monessa yrityksessä. Lentoluvat ovat hallussa niin Pohjois-Amerikassa kuin Euroopassa.

”Vuonna 2000 menin lentokouluun Conwayhin Etelä-Carolinaan ja pari vuotta myöhemmin Salpauslennolla hankin myös eurooppalaisen lentolupakirjan”, Mikko muistelee.

2004 lähtien Mikko toimi lennonopettajana Salpauslennolla ja perämiehenä Scanwingsillä, kunnes alkuvuodesta 2008 aloitti perämiehenä Jetflitellä, joka on osa Wihuri Aviationia.

”Muistan olleeni erittäin motivoitunut ja vau-efekti päällä, koska Jetfliten koneet olivat isompia ja modernimpia, mitä olin aiemmin päässyt lentämään.”

Kapteeniksi Mikko yleni 2012. Pari vuotta myöhemmin hän lähti uusiin haasteisiin. Mikko lensi eurooppalaiselle ja aasialaiselle yksityisperheelle sekä suoritti kontrahtilentoja.

Seitsemän vuoden jälkeen maailmalla Mikko nähtiin jälleen Jetfliten koneen ohjaamossa. Paluu vaihtelevien lentojen pariin oli helppo päätös.

”Menemme paikkoihin, joihin reittikoneilla ei normaalisti pääse. Lisäksi Jetfliten toiminta oli kasvanut entisestään poissa ollessani. Charter-, ambulanssi- ja cargolennot tuovat kaivattua monipuolisuutta.”

Onnistuneet lennot hymyilyttävät

Työuran aikana Mikko kokee sosiaalisen pelisilmänsä hioutuneen.

”Kun on lentänyt monen eri henkilön kanssa, on oppinut hyviä ja huonoja tapoja ja minkälainen kollega itse haluaa olla muille.”

Mikon vinkki bisneslentopuolelle pyrkiville on tutustua alan naamoihin aina, kun siihen on mahdollisuus.

”Ala on pieni, joten ihmisiä on hyvä tuntea. Muuten sanoisin, että työssä tarvitaan joustavuutta, sillä keikkoja tulee lyhyellä varoitusajalla ja muutokset ovat yleisiä.”

Mikko itse varmistaa tarkalla otteella lentojen onnistumisen.

”Olen aina hyvissä ajoin ottamassa selvää kaikesta. Parasta ovat lennon jälkeiset asiakkaiden hymyt.”

”Kollegat, älkää ikinä muuttuko!”

Jos lennoilla Mikko antaa parastaan, niin hän toivoo tekevänsä myös tiimin jäsenenä.

”Haluan olla mahdollisimman hyvä kollega, jonka kanssa töiden tekeminen sujuu.”

Omia työkavereitaan Mikko suitsuttaa vuolaasti.

”Toivottavasti he eivät ikinä muutu. Arvostan kovasti tiimiämme, joka tekee työnsä aina viimeisen päälle.”

Mikko kokee, että Jetflitellä lentäminen ei aina edes tunnu työltä.

”Minulle on tärkeää viihtyä töissä ja Jetflitellä todella nautin siitä, mitä teen.”