UratarinaWihuri Aviation

Jetfliten Cabin Assistant Päivi Barrera, ikimuistoisten lentokokemusten luoja

Päiville Cabin Assistantin työ on kutsumusammatti, jossa hyvä porukka ja huumori tekevät jokaisesta päivästä hauskan. Työn ydin on ihmisten palveleminen.

Päivi haki Jetflitelle lentoemännäksi 1999 ystävän vinkkaamana. Viikon päästä työhaastattelusta oli jo ensimmäinen lento. Yli parikymmentä vuotta myöhemmin työ Jetflitella jatkuu, vaikka nimikkeeksi on vaihtunut Cabin Assistant. Työn keskiössä on edelleen asiakkaiden toiveisiin vastaaminen.

”Olen ehdottomasti palvelija. Tässä työssä tärkeää on tilannetaju ja taito lukea ihmisiä, niin osaa huolehtia heidän viihtyvyydestään”, Päivi kertoo.

Iho kananlihalle hienoista kohtaamisista

Cabin Assistant saa olla hyvin erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä työssään. Päiville palkitsevinta on nähdä, kuinka asiakkaat ovat aidosti tyytyväisiä ja kertovat siitä.

”Hyvä palaute tekee kiitolliseksi. Hienoa työssäni on ylipäätään hyvien yhteyksien muodostuminen eri ihmisten kanssa. Jokin suuri kohtaaminen saa välillä aikaan oikean vau-reaktion itsessä”, Päivi kertoo.

Yksityislennolla matkustajina voi olla valtionvaltaa, tunnettuja artisteja tai julkisuuden henkilöitä ympäri maailmaa. Kuitenkin parasta on ollut mahdollisuus tutustua Aarnio-Wihurin perheeseen, joka omistaa koko Wihuri-konsernin.

”Suhtaudun tosi nöyrästi siihen, että olen saanut tutustua heihin. Antti on tärkeä henkilö. Harvassa työpaikassa tai tehtävässä on mahdollisuus tutustua näin läheisesti omistajaan.”

Itsenäistä työtä mahtavalla tiimillä

Ennen Jetflitelle tuloa Päivi oli kerryttänyt kokemusta ilmailu- ja laiva-alalta ulkomailta. Hän suosittelee kaikille tilauslennoilla työskentelemisestä haaveileville työtä reittilennoilla ensin.

”Tämä työ on hyvin itsenäistä. Monet tarvitsevat jonkun ohjausta tai tukea lennolla, mutta tässä se tuki olet sinä itse”, Päivi miettii.

Itsenäisyyden vastapainona työssä saa nauttia hyvästä yhteishengestä osaavien ihmisten kanssa. Mahtava tiimi, jonka kanssa saa nauraa vedet silmissä, on salaisuus Päivin pitkään viihtymiseen Jetflitella.

”Töissä pitää olla hauskaa ja saada olla oma itsensä. Meillä näin on eikä koskaan ole aamulla tarvinnut miettiä, että ei huvittaisi lähteä töihin”, Päivi summaa.