Uratarina24.11.2023

Harjoittelijatarina: Tiimiesihenkilö Jonna Salakka harjoittelusta vakinaiseksi wipaklaiseksi

Wipakilla Jonna Salakka sai yllättyä, kuinka hyvin esihenkilötehtävät sopivat hänelle. Ihmisten johtamisessa tärkeintä on aito kiinnostus ja yhdessä ratkaisujen miettiminen.

Ammattikorkeakoulussa bio- ja elintarviketekniikkaa opiskeleva Jonna Salakka asteli keväällä 2022 itselle aivan uudenlaisiin tehtäviin tiimiesihenkilöharjoittelijaksi Wipakin perustuotantoon. Syksyn tultua työtunnit laitettiin sopimaan opintojen kanssa yhteen.

”Wipakin puolelta opiskelu tehtiin erittäin helpoksi. Iso kiitos joustavuudesta!”

Valmistumisen jälkeen Jonna jatkoi tiimiesihenkilönä ja syksyllä 2023 vakinaista työsopimusta tarjottaessa ei vastausta tarvinnut miettiä.

”Totta kai halusin jäädä. Täällä saa todella hyvän porukan kanssa tehdä töitä, olla mukana monessa mielenkiintoisessa ja on sopivasti haasteita.”

’Tyypillistä työpäivää’ Jonna ei usko olevan. Tehtävät voivat sisältää melkein mitä vain työvoimaan tai tuotannon seurantaan liittyvää. Jonna muun muassa sijaistaa tiimiesihenkilöitä, tarkistaa työvuoroja, järjestää perehdytyksiä ja selvittää tuotannon vikatilanteita.

”Uskon ennakkoluulottoman asenteeni auttaneen työn sisäistämisessä. Olen utelias, kyselen paljon, haluan oppia ja otan mielelläni vastuutehtäviä. Tässä työssä tarvitaan erilaisia taitoja ongelmanratkaisukyvystä kärsivällisyyteen.”

Rakentamassa omanlaista esihenkilöyttä

Ensimmäisessä haastattelussa Jonnalle jo selvisi, miten Wipakilla toimitaan eli tosissaan mutta pilkettä silmäkulmassa.

”Tuntui, että Wipakin toimintatavat ovat lähellä omia arvoja. Erityisen hienoa on ollut nähdä esihenkilöiden aito kiinnostus tuotannon työntekijöitä kohtaan ja yhdessä tekemisen kulttuuri.”

Jonna ei välitä johtaa-sanasta, vaan haluaa keskustella ja haluaa olla aidosti läsnä tuotannossa, jotta ratkaisuja voidaan etsiä yhdessä.

”En ajattele, että olisi olemassa esimerkiksi vain koneenhoitajalle kuuluvia tehtäviä. Jos on likaista ja itse ehdin, niin tartun imuriin. Haluan tuoda esimerkin, että tässä roolissa työskentelen myös tuotannossa.”

”Minunlainen työ”

Wipakilla Jonnan on yllättänyt työmahdollisuuksien kirjo.

”En ikinä arvannut, kuinka monipuolista työtä Wipakilla on tarjolla. Täällä on hyvät etenemismahdollisuudet.”

Jonna on iloinen matkan jatkumisesta Wipakin kanssa, koska suurin oivallus on ollut huomata työn tuntuvan juuri omanlaiselta.

”Voi sanoa, että paras työpaikka tähän mennessä. Pääsen tekemään kaikkea sekä oppimaan että haastamaan itseäni. Tämä tuntuu minunlaiselta työltä.”