Uratarina24.11.2023

Harjoittelijatarina: Lauri Pusan opinnäytetyöhön ideaa neljästä Wipak-kesästä

Konetekniikkaa opiskeleva Lauri Pusa on viihtynyt Wipakilla niin puhdastilan operaattorina kuin kunnossapitoinsinöörinä harjoitteluissaan. Seuraavaksi matka Wipakin kanssa jatkuu opinnäytetyön merkeissä.

Kesän alussa Lauri Pusa astui ensimmäistä kertaa oman alan hommiin, mutta yritys Wipak oli tuttu jo kolmelta edelliseltä kesältä.

”Puhdastilan operaattorin työn jälkeen siirryin nyt harjoittelijaksi kunnossapitoinsinööriksi eli perustuotannon ja leikkaamon puolelle. Huolehdin erilaisista esihenkilöltä saaduista projekteista. Teen esimerkiksi eri koneille validiointeja.”

Lauri on päässyt myös sijaistamaan tiimiesihenkilöä harjoittelun aikana.

”Tässä on kertynyt vähän esihenkilökokemusta, mikä on mukavaa. Porukka on ottanut niin hyvin vastaan, että uusi rooli on sujunut hyvin.”

Töissä tärkeintä on, että pääsee päivän jälkeen hyvällä fiiliksellä kotiin.

”Kun on hektisen ja kiireisen viikon tuuraillut siitä selviten, jää onnistunut olo. Siinä tuntee oikeasti saaneensa aikaiseksi jotakin.”

Kiitosta hyvälle rekrytointiprosessille

Wipakille Laurin oli helppo tulla kaverin suosituksesta.

”Kun kaveri haki uudestaan Wipakille, päättelin kyseessä olevan kiva paikka. Tulin itse kokeilemaan ja tällä polulla on pysytty eli olen ollut itsekin erittäin tyytyväinen.”

Lauri pitää siitä, että Wipak on tehdasympäristöksi erittäin siisti ja turvallisuudesta pidetään hyvää huolta. Kehuja Lauri antaa Wipakille myös hyvin toteutetusta rekrytointiprosessista.

”Verrattuna moneen muuhun yritykseen Wipak on viestinyt aktiivisesti, missä haussa mennään. Kaikki on ollut todella selkeää koko ajan.”

Katseet suunnattuna lopputyöhön

Laurilla on edessä neljäs opiskeluvuosi LAB-ammattikorkeakoulussa, mikä tarkoittaa opinnäytetyön olevan käsillä. Tässä Wipak voi olla avuksi.

”Olemme puhuneet, että tekisin tänne opinnäytetyön. Erilaisia aiheita on ehdotettu, muun muassa ennakoivan kunnossapitojärjestelmän suunnittelua, mikä on mielestäni hyvä idea.”

Wipakilla Lauri kokee oppia kertyneen tehokkaasti.

”Osa kursseista antaa pohjaa tiettyihin asioihin, mutta kyllähän loppupeleissä työelämässä opitaan kaikki. Wipak on hyvä työympäristö ja tarjoaa paljon erilaisia työtehtäviä, joten työelämään tutustuminen täällä on ollut erittäin hyvä kokemus”, Lauri päättää.