Uratarina24.11.2023

Harjoittelijatarina: Lauri Inkillä molemmat intohimot samassa projektissa

Lauri Inki ei halunnut harjoittelussa pyöritellä vain exceliä. Onneksi Wille Machines tarjosi projektia, jossa on saanut ottaa vastuun koko käytännön toteutuksesta 3D-mallintamisen ja koodaamisen osalta.

”Tuntuu kuin olisi kesällä käynyt muutaman kurssin yliopiston ulkopuolisista aiheista, kun on saanut niin paljon kokemusta”, Wille Machinesin kesäharjoittelija Lauri Inki kertoo.

Lauri on kandivaiheen opiskelija Jyväskylän yliopistossa opintosuuntanaan tieto- ja ohjelmistotekniikka. Harjoittelupaikasta Wille Machinesilla hän sai vinkkiä sukulaiseltaan.

”Tulin muutamaan haastatteluun Loimaalle ja siinä alkoi jo hahmottua, millainen kesäprojekti olisi luvassa.”

Ennen kesäharjoittelua Lauri oli ajatellut, että Wille Machines on perinteisempi yritys käytänteiltään.

”Itse asiassa työ täällä on osoittautunut todella joustavaksi ja olen hyödyntänyt etätyömahdollisuutta paljon. Toisaalta aina Loimaan toimipisteellä käydessä on odottanut lämmin vastaanotto.”

Vastuuta tarjolla

Laurin tehtävänä on ollut luoda Wille Machinesille tuotekonfiguraattorin prototyyppi, jossa pystyy kolmiulotteisesti tutkimaan Wille-ympäristönhoitokonetta ja lisäämään eri optioita koneeseen. Samalla mallilla voi tarkastella, miltä valittujen optioiden kone näyttää.

”Pidempään ilmeisesti on ollut visiona saada tällainen toiminto verkkosivuille ja nyt löytyi tyyppi toteuttamaan tätä unelmaa”, Lauri naurahtaa.

Laurin työnkuva on ollut hyvin itsenäinen.

”Tämä on sopinut minulle tosi hyvin, sillä tykkään siitä, että pääsee toteuttamaan itseään ja tekemään omia päätöksiä. Työ ilman aitoa vastuuta ei olisi kiinnostanut lähtökohtaisesti.”

Täydellinen yhdistelmä työtehtäviä

Vastuuta Laurille on kannattanut antaa, sillä projektille asetetut tavoitteet saavutettiin jo puolessa välissä kesää.

”Onnistumisen hetkiä on tullut ja monta pähkinää ratkaistu. Kaikkiaan olen oppinut paljon uutta, mitä tulee varmasti hyödynnettyä jatkossakin.”

Harjoittelusta innostavaa on tehnyt 3D-mallinnuksen ja koodauksen vuorottelu.

”3D juontuu jo lapsuudestani ja nyt yliopistossa olen päässyt oppimaan koodausta. Opintojen alusta alkaen on tavoitteena ollut, että pääsisi yhdistämään näitä molempia taitoja ja tänä kesänä se jo mahdollistui. Tämä kesäprojekti onkin ollut itselle täydellinen tässä kohtaa opintoja.”