Uratarina24.11.2023

Harjoittelijatarina: Hyvä perehdytys tukemassa Kalle Orelmaa tuotantosuunnittelijana

Kannustavassa ilmapiirissä uusien tehtävien haltuun ottaminen on hauskaa. Kesä tuotantosuunnittelijana on opettanut Kalle Orelmalle, että hyvällä kommunikoinnilla varmistetaan töiden sujuvuus.

LUT-yliopiston maisterivaiheen opiskelija Kalle Orelma löysi tiensä jo viidennen kerran Wipakille kesätöihin.

”Olen tykännyt olla täällä ja siksi tullut aina uudestaan. Aiempina neljänä kesänä operaattorina olen päässyt seuraamaan tuotantoprosessia läheltä, mikä hyödyttää nykyisessä tehtävässä tuotantosuunnittelijana.”

Ensimmäinen kesä toimihenkilönä on sisältänyt pääasiassa kahden puhalluskoneen tuotannonsuunnittelua tilausten vahvistamisen, varastonhallinnan ja raportoinnin kautta.

”Etukäteen en osannut ajatella, kuinka paljon saa olla tekemisissä Wipakin ulkomaiden tehtaiden tuotannonsuunnittelijoiden kanssa. Se on ollut positiivinen yllätys, sekä mukavaa että opettavaista.”

Kesällä ei haasteiltakaan ole vältytty, mutta se ei Kallea haittaa vaan päinvastoin.

”Työpäivät vaihtelee yllättävän paljon. Haastavimpia ovat tilanteet, kun pitää ottaa huomioon monia eri tekijöitä ja selvitellä paljon asioita. Näiden ratkaiseminen yhdessä tiimin kanssa on tosi kivaa.”

Aina voi kysyä apua

Kallesta Wipakin työilmapiiri on kannustava.

”Täällä uskaltaa kyllä kysyä mitä vain eikä tapana ole moittia. Olen oppinut, että kannattaa kommunikoida ahkerasti eri tilanteissa. Usein tuotantoprosessin asiat vaikuttavat moneen ja yksin tehdessä virheiden todennäköisyys kasvaa.”

Wipakin perusteellinen perehdytys on jäänyt Kallen mieleen.

”Ensimmäisessä työssäni Wipakilla kuukauden perehdytysjaksolla näytettiin moneen kertaan, mitä pitää tehdä. Samalla lailla tänä kesänä kerrottiin tosi selkeästi kaikki ja oli selvää, mitä minulta odotetaan. On ollut hyvin aikaa oppia työtehtävät.”

Luottavaisena kohti työelämää

Kallesta ei olisi hullumpaa tehdä tulevaisuudessakin vastaavanlaisia työtehtäviä.

”Tärkeintähän on paikka, jonne on joka päivä kiva tulla, kuten Wipakille.”
Kesältä on jäänyt niin uutta osaamista kuin uusia tuttavuuksia.

”Sai taas energiaa suorittaa opinnot loppuun. Olisi mukavaa päästä pikkuhiljaa työelämään, sillä täällä parhaiten oppii. Wipakilta on saanut hyvät eväät työelämään siirtymiseen.”