UratarinaMetro-tukku

ECommerce Specialist Susanna Kiiski noviisista asiantuntijaksi Metro-tukulla

ECommerce Specialist Susanna on kasvanut Metro-tukulla uuden opettelijasta ekspertiksi. Toimiva tiimi on kaiken perusta, kun työ asiakasrajapinnassa jatkuu yli kahden vuosikymmenen jälkeenkin.

Syksyllä 2022 Susanna Kiiski aloitti eCommerce Specialistina Metro-tukun valikoima- ja markkinointitiimissä, mutta ensi kertaa työtehtäviin Metro-tukulle Susanna asteli 1999 TET-harjoittelujaksolle. Kun tradenomin paperit olivat kädessä 2007, töiden ohessa tehdyt määräaikaisuudet vaihtuivat vakinaiseen tehtävään tukkumyynnissä.

”Kolmivuotiaana totesin, että tulen Metro-tukulle äidin tilalle, kun hän jää eläkkeelle. Tätä lupausta olen vahvasti onnistunut toteuttamaan”, Susanna naurahtaa

Aika on mennyt kuin siivillä monipuolisissa tehtävissä. Tukkumyynnissä Susanna tutustui erilaisiin asiakasryhmiin niin ravintola-, julkishallinto- kuin päivittäistavarakauppatiimissä.

2018 tukkumyyjien tehtävänkuva laajeni asiakaspalvelun puolelle, ja Susanna sai vastuulleen enemmän asiantuntijatehtäviä sekä kouluttamista. Kun paikka verkkokauppatiimissä avautui, oli aika hypätä taas uusiin haasteisiin.

”Iloitsen, että olen saanut Metro-tukulla rakentaa mielekästä uraa näin pitkään.”

Punaisena lankana asiakkaiden palveleminen

Vaikka tehtävät ovat muuttuneet vuosien varrella, on Susannan työn ydin säilynyt samana.

”Asiakkaat ovat aina olleet keskiössä ja nykyinen roolini verkkokaupan puolella on luontevaa jatkoa heidän auttamiselleen. Asiakastuntemus on iso vahvuus verkkosivujemme kehittämisessä.”

Lämpimimmät muistot töissä ovat juuri asiakkailta.

”Asiakaspalautekyselyssä ja puhelimitse saadut positiiviset kommentit herkistivät erityisesti uran alussa, sillä aloitin tehtävissäni täysin noviisina. Myöhemmin toki olen saanut huomata siirtyneeni neuvojaksi neuvottavan sijaan.”

Hyvästä tiimihengestä hymy huulille

Susanna antaa runsaasti kiitosta kollegoilleen.

”Metro-tukulla on ensihetkistä asti ollut tervetullut olo ja aina tiimien vaihtuessa yhtä lämmin vastaanotto.”

Tasapaino itsenäisen työn ja tiimityöskentelyn välillä on tärkeää Susannalle.

”Arvostan, että minuun luotetaan ja voin itse luottaa muuhun tiimiin. Kun jokainen hoitaa oman tonttinsa hyvin ja lisäksi puhallamme yhteen hiileen, saavutamme tavoitteet.”

Toimivan tiimin ohella Susannaa hymyilyttää joka päivä mahdollisuus suunnitella uutta.

”Työmme verkkokaupassa ei ikinä ole valmista, sillä asiakkaiden tarpeet muovautuvat koko ajan. Odotankin, että pääsen entistä enemmän tekemään kehitystyötä.”