UutinenMetro-tukku

Wihuri 120 vuotta marraskuussa

Wihuri juhlii 120-vuotissyntymäpäiviään tänä vuonna marraskuussa. Vuosisatojen saatossa Wihurista on tullut kansainvälinen monialayhtiö, jolla on vahvat suomalaisjuuret. Wihurilaisina työskentelee 5 200 oman alansa ammattilaista noin 30 maassa.

Kaikki alkoi 1901 Kaarinassa, kun Hjalmar Aarnio alkoi kuljettamaan kauppiaille Edla-vaimonsa paistamia leivonnaisia myytäväksi. Nopeasti hän huomasi, että suurissa erissä oli tinkimisen varaa. Niinpä hän alkoi ostaa tavaroita yli oma tarpeensa ja myydä niitä eteenpäin kauppiaille.

Maalla, merellä, ilmassa

Tänä päivänä Wihurin toiminnot kattavat valmistusta, maahantuontia, myyntiä ja palveluja. Toimimme neljällä erilaisella toimialalla: pakkausteollisuudessa, teknisessä tukkumyynnissä, päivittäistavaroiden tukkumyynnissä sekä lentotoiminnassa. Meidät löytää niin maasta, mereltä kuin ilmastakin.

Wihuri-konsernin muodostavat emoyhtiö Wihuri International Oy ja sen alakonsernit Wihuri Oy sekä Wihuri Packaging Oy. Toimialoista Wihuri Metro-tukku, Tekninen Kauppa ja Aviation muodostavat nykyisen Wihuri Oy:n Wihurin pakkausteollisuuden toimiessa Wihuri Packaging Oy:n alla.