FRANKLY-Blogi | Juha Mattila | 15.11.2019

Matkalla Food Service-alan halutuimmaksi kumppaniksi!

Olemme terävöittäneet kesän ja syksyn aikana toimintamme visiota: haluamme olla toimialamme halutuin kumppani.

Visio on toki haastava ja sen eteen on tehtävä paljon työtä. Vastuullisuusohjelmamme Frankly Wihuri tukee tätä tavoitetta erinomaisesti, sen ytimessä on kumppanuus jossa yhdessä asiakkaidemme kanssa voimme löytää ratkaisuja alati muuttuvan maailman haasteisiin.

Kumppanuus – asiakas on arvokas

B2B-liiketoiminnassa ei voi menestyä tiedostamatta kumppanuuksien arvoa. Asiakkaat ovat meidän asiakkaitamme vain silloin, kun heidän kokemuksensa on erityinen; joitain sellaista jota he eivät saa muualta. Toisinaan kyse on tuotteista, palveluista (verkkokauppa, tilausjärjestelmät tms.), mutta yhä useammin on kyse ihmisistä ja heidän tarjoamastaan palvelukokemuksesta. Olemme juuri sopiva toimija sellaisille asiakkaille, jotka haluavat toimia ”yrittäjältä yrittäjälle”-hengessä sellaisen firman kanssa, jolla on kasvot aina omistajiin saakka.

Tavarantoimittajien kanssa tehtävä yhteistyö on avainasemassa. Laadukkaat ja vastuullisesti tuotetut raaka-aineet sekä tuotteet ovat tarjoaman perusedellytys. Luotettavuus ja toimitusvarmuus ovat tärkeitä lupauksia kumppaneillemme.

Wihurilaiset – juuret syvällä historiassa

Wihurilla juuret ovat erityisen syvällä suomalaisessa yhteiskunnassa ja elinkeinoelämässä. Vuosikymmenten saatossa liiketoiminta-alueet ovat myös muuttuneet. Meistä monet ovat ylpeitä juuri yrityksen pitkästä historiasta ja kyvystä menestyä ja uusiutua läpi vuosikymmenten.

Olemme monet tehneet pitkän työuran wihurilaisina. Siihen kuuluu tietynlainen ”firman näköisyys”, jossa lähdetään liikkeelle periaatteista ja arvoista. Periaatteet, joita ovat mm. rehellisyys, oman ja toisten työn arvostus ja avoimuus uusille asioille. Erityisen tärkeää on löytää sellainen yhteinen sävel, että voimme kokea olevamme kaikki samalla puolen pöytää. Tämän koen olleen meidän vahvuus jo pitkään ja sitä on syytä varjella myös tulevaisuudessa.

Planeettamme – yhdessä parempaa huomista

Meidän kaikkien tehtävänä on kantaa vastuuta ympäristöstämme ja huolehtia sen kestävästä käytöstä, jotta tulevat sukupolvet saavat myös nauttia luonnosta. Kulunut vuosi on ollut tässä suhteessa herättelevää aikaa ja tämä näkyy myös yhteydenotoissa erityisesti asiakkailtamme. Yhteistyökumppaneiden kanssa etsimme uusia ratkaisuja esim. ruokahävikin pienentämiseksi sekä logistiikan optimoimiseksi, jotka ovat toimintamme keskeisimpiä hiilidioksidipäästöjen lähteitä. Ympäristökysymykset ovat tulleet agendalle pysyvästi ja joiden ratkaisemiseksi tarvitaan yhteistyötä.

Juha Mattila

Vice President and General Manager, Wihuri Oy Aarnio
Linkedin
Satu Pahkala
Satu Pahkala

Miksi kukaan haluaisi blogata SDG-tavoitteista?

Pauliina Rannikko
Pauliina Rannikko

Korona – onko se sittenkin mahdollisuus?

Uutisia eri puolilta Wihuria